School is meer dan informatie en stof verwerken

Wij vinden dat het op school om zoveel meer draait dan het verwerken van informatie. Het Sint-Lodewijkscollege in Brugge wil de leerlingen dan ook een sterk kader bieden, waarbinnen ieder met een goed gevoel kan studeren. We willen ook buiten de lessen ondersteuning voorzien en activiteiten aanbieden. We wensen dat elke leerling op school op alle vlakken kan vinden wat hij of zij graag doet.

Hier vind je allerhande informatie in verband met onze school. We geven mee hoe, waar en wanneer je je kunt inschrijven. Er is de praktische info over het dagdagelijkse schoolleven. Hoe raak je vlot op school? Hoe ziet de dagindeling eruit? Hoeveel kost een maaltijd en waaruit bestaat die? Hoe verloopt de avondstudie? Waar bestel je de nodige boeken? Hoe vind je je weg in de vele gebouwen van de schoolcampus?

Je vindt er ook een link naar de kalender, waarin we je een overzicht tonen van de vele schoolse en naschoolse activiteiten, de diverse projecten en uitwisselingen.

Onze school heeft een internaat: Palaestra, wat het Griekse woord is voor ‘oefenplaats’. We bieden je naast algemene informatie een sfeerbeeld en verwijzen naar de website van het internaat. We hebben een eigen bibliotheek. Dat is een ideale plek waar we de blik van onze leerlingen op de wereld kunnen verruimen, in een multimediale omgeving waar elke leerling de nodige coaching kan krijgen.

Het Sint-Lodewijkscollege wil de traditie respecteren en bouwen aan de toekomst. Daarom schetsen we je een beknopte geschiedenis van de school en gunnen we je een blik op de nieuwe bouw.

Je kunt voor meer informatie natuurlijk ook op de school zelf terecht. Als je de school binnenkomt, kun je terecht aan de rode balie.