De bloeiende oud-leerlingenvereniging van het Sint-Lodewijkscollege: Haec Olim

Het Sint-Lodewijkscollege heeft een bloeiende oud-leerlingenvereniging met de naam Haec Olim. Deze naam is afkomstig van een vers uit de Aeneas van Vergilius, waar hij zijn mannen aanspoort de moeilijke opgaven te doorstaan. Later zullen zij immers met vreugde terugdenken aan dit lastige moment omdat ze het overwonnen hebben: ‘Forsan et haec olim meminisse iuvabit’. Wellicht een mooie gedachte voor elke leerling op het Sint-Lodewijkscollege!

Elk jaar reikt de vereniging de Haec Olimprijs uit aan een verdienstelijke oud-leerling(e). Deze prijs wordt om beurten toegekend aan een laureaat die in het domein ‘sociaal’, cultuur’ of ‘wetenschappen’ werkzaam is.

Het Comité Haec Olim Musicalia organiseert jaarlijks 2 aperitiefconcerten met oud-leerlingen en leerlingen.

De Dag van de Oud-leerlingen is een ontmoetingsmoment voor alle oud-leerlingen. Een gevarieerd programma zorgt voor een boeiende confrontatie tussen jong en oud.

Onze oud-leerlingen zwermen uit over de hele wereld via internationale bedrijven, buitenlandse universiteiten, cultuurcentra en juridische organisaties. Wisselende verblijfsadressen maakt het posten van nieuwsbrieven erg moeilijk. Daarom wil deze website een knooppunt van contacten worden. We 'zien' elkaar via de nieuwe media!

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie rond Haec Olim.

Tot ziens!